Tango

Argentijnse Tango wordt vaak geassocieerd met passie. In het begin van de 20ste eeuw werd Europa overweldigd met afbeeldingen en verhalen, die leidden tot dit cliché. De realiteit in Buenos Aires geeft ons ook een heel andere impressie. Tederheid en ‘simpele’ lichaamstaal zijn belangrijke vormen van expressie in het dagelijkse leven in Argentinië. Een aanraking is gericht op de waarneming en de ‘feedback’ van de andere persoon, om gevoelens en respect te tonen naar de ander. Daar functioneert Tango als een manier van tedere communicatie in het algemeen en begint met een zekere, elegante manier van lopen, een alomvattend bewustzijn en een lichamelijke presentatie in de ruimte.

Cursus

Dinsdag 10 september starten we een nieuw dansseizoen met een proefles en een 12 weekse cursus Argentijnse Tango. De danslessen worden gegeven door Siri Ghoundi en eens in de zoveel tijd worden er Argentijnse internationale gastdocenten uitgenodigd. Zij brengen hun cultuur en ieder hun eigen expertise mee. Naast alle aspecten die Tango inhoudt, zoals muziek, connectie, codes enz. vinden wij het belangrijk dat je een goede danstechniek leert. Het zal je dansplezier vergroten!

Meld je aan voor een proefles!

Dinsdag 10 september starten we een nieuw dansseizoen met een proefles en een 12 weekse cursus Argentijnse Tango in Heemstede. Belangstellenden zijn welkom om een proefles te doen! Deze ‘proefles’ is vrijblijvend en kost €10,- die je als korting kunt verrekenen op het lesgeld als het je leuk lijkt om een cursus te volgen.

Proefles voor beginners

Dinsdag 9 juli: 19.30 – 20.30 uur

Proefles inschrijfformulier

Kom je met een partner? *

Tangolessen starten in september 2024

Maandag
19:30 – 20:30 uur > les
20:30 – 21:30 uur > les
21:30 – 22:30 uur > Milonga

Dinsdag
19:30 – 20:30 uur > les beginners
20:30 – 21:30 uur > les halfgevorderd
21:30 – 22:30 uur > les gevorderd

Het is mogelijk om gemiste lessen in te halen gedurende dezelfde cursusperiode. Vanaf 21.30 uur is er een practica voor iedereen toegang. Op verzoek van de meer gevorderden zullen wij voor een deel van de lessen weer thema’s aanbieden zoals salsa, milonga con traspie, vals criollo en versieringen of chamuyo entre los dos, dit geheel in overeenstemming met de groep.

Tangoles aanmeldformulier

Geef bij het invullen aan wat voor lessen je wilt volgen. Aanmelden met danspartner is gewenst! Als je nog een partner zoekt, dit graag doorgeven. Zeg het ons want misschien zijn er ook nog anderen die een partner zoeken.

Aanmelding met partner? *